Rullende politistation er landets første

Af Helle Lenschow - Onsdag d.17 Januar 2018 - Kl.9:41

Politiet skal være mere synligt ved sportsbegivenheder, festivaler og markeder.

Nu kommer politiet til borgerne i en mobil politistation.

Politiet skal være mere synligt ved sportsbegivenheder, festivaler og markeder. Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi fået en mobil politistation, som fremover skal bruges til kredsens forebyggende arbejde og tryghedsskabende indsatser. Den mobile station er den første i landet.
- Med den her mobile politistation har vi endnu bedre mulighed for at vise borgerne, at vi er et tilgængeligt og nærværende politi. Simpelthen fordi vi kan køre derhen, hvor borgerne har mest brug for os. Samtidigt kan vi få udbredt flere af vores præventive budskaber, når vi mødes direkte med borgerne, siger politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard.
Vognen vil også trille ud i hele kredsen svært bevæbnet med gode råd om alt fra indbrudssikring og færdselssikkerhed til tricktyveri og it-kriminalitet. Den mobile politistation vil desuden i mindre omfang blive brugt ved efterforskningsopgaver, hvor politiet har brug for en særligt tæt kontakt til et lokalområde, eller ved alvorlige hændelser, hvor politiets tilstedeværelse kan medvirke til at skabe tryghed blandt de nærmeste borgere.