Så er der igen liv hos de lokale dagplejere

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.21 April 2020 - Kl.8:56

De lokale dagplejere har været fuld i gang med at gøre klar til at tage imod børnene, og det er dejligt at se de små igen.

Hos Sabine Godsk, der er dagplejer i Hindborg, har forberedelserne også været en anledning til selv at finde på de gode løsninger.

Sæbe og håndsprit. Særskilte madpakker og egne drikkedunke med navn på. Intet fælles sengetøj. Legetøj, der skal gøres rent. God afstand. Mere rengøring. Mere kontakt med forældrene på sms i stedet for ved aflevering og afhentning. Ja, listen er lang for dagplejerne, der allerede i påsken har været i gang med at gøre klar til igen at tage imod børnene i sidste uge. For hverdagen i dagplejen kommer ikke til at ligne den, de kender, fra tiden før coronakrisen brød ud. Hos Sabine Godsk, der er dagplejer i Hindborg, har forberedelserne også været en anledning til selv at finde på de gode løsninger. 
- Jeg har lavet små håndklæder ud af store. Så kan hvert barn have sit eget håndklæde i stedet for at deles om flere. Og de små håndklæder vil kun blive brugt én gang. Jeg har også lavet bogpakker, sådan at vi har en pose bøger til hver ugedag. På den måde ligger bøgerne i syv døgn uden at blive brugt. Det betyder, at eventuelle vira vil være væk, når vi tager fat i dem igen. Så har jeg pakket en del legetøj væk, for det er ikke alt, der kan vaskes. Derfor er hylderne blevet lidt tomme. I stedet har jeg lavet nogle poser med vand, glimmer og farver i, så der er noget sjovt at kigge på for børnene, siger hun.

Læs hele artiklen i Spøttrup Ugeavis uge 17.