Sallingbørn reddet ud af brændende bus

Af Sandra Brandt Jensen - Tirsdag d.14 Juni 2016 - Kl.11:46

Torsdag aften brød en bus i brand med 6. klasse elever fra VSD i Balling.

Ingen af passagererne kom til skade.

Torsdag aften brød en bus i brand med 6. klasse elever fra VSD i Balling. Klassen var på vej hjem fra et stævne København, hvor bussen brød i brand på Vestmotorvejen ved Vemmelev på Sjælland. 
- Vi formoder, der er tale om et uheld. Som det ser ud, er branden opstået grundet en fejl i motoren, men eftersom ingen kom til skade, har vi lukket sagen, siger Jens Frederiksen, vagtchef ved Sjællands og Lolland-Falsters Politi. 
I bussen var 20 børn samt to lærere og en buschauffør. Især børnene fik sig en forskrækkelse, men alle kom sikkert ud af den brændende bus.
- Efter ulykken fik vi en god snak med børnene, og de har også været rigtig gode til at snakke med hinanden om det.
Vi havde efterfølgende fået skaffet en ny bus, som skulle køre os hjem. I mellemtiden var alle forældrene mødt op på skolen, hvor en psykolog igennem Skive Kommune fortalte dem om, hvordan børnene eventuelt kunne reagere, fortæller Finn Andersen, administrativ afdelingsleder for VSD, som selv var med i bussen sammen med eleverne. Branden var kraftig og udgav meget røg, men var efter godt en halv time under kontrol.
Børnene har efter standart procedure mulighed for psykologhjælp, hvis de gerne vil have en at snakke med om oplevelsen. Derudover lægger skolen også selv vægt på, at det er vigtigt at få snakket med børnene om, hvad der er sket. 
Klassen fra VSD i Balling havde været i København til Skole OL, og havde, udover ulykken, en rigtig god tur.  
- Vi fik reddet det meste af bagagen ud af bussen, inden branden for alvor tog fat. Det er ærgerligt, at dagen skulle få sådan en uheldig afslutning, men det vigtigste er, at alle er i god behold, afslutter Finn Andersen.