Skovgudstjeneste med smukt violinspil

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.20 Juli 2021 - Kl.8:43

Tag med i Lunden - i Håsum Plantage.

Lars Kristensen har optrådt i mange sammenhænge. Foto: Bo Lehm.

Gudstjeneste under Guds egen og forhåbentlig blå himmel er programmet, når menighedsrådet for Brøndum, Hvidbjerg, Håsum og Ramsing kirker søndag 25. juli inviterer til skovgudstjeneste. Det foregår traditionen tro i Håsum Plantage, hvor der få meter inde i en lille lund er en rydning, som vil danne stemningsfuld ramme omkring alteret og de opstillede bænke.
Prædikant er sognepræst Dorte Ponsgård. Musikken leveres af ingen ringere end violinist Lars Kristensen fra Redsted på Mors. Han har allieret sig med kirkesanger Hanne-Pia Højrup Knudsen, der også er bosat på Mors og arbejder som kirkeorganist.
Lars Kristensen er en alsidig og virtuos violinist, der har optrådt i mange sammenhænge. I seks år spillede han folkrock og folkemusik i gruppen Rumlekvadrillen sammen med en vis Johnny Madsen. Han har også krydset violinbue med Lars Lilholt og har i det hele taget ofte spillet med, når store navne har gæstet Kulturmødet eller Folk Club Mors, som Lars Kristensen er formand for.
Til gudstjenesten vil Lars Kristensen først og fremmest akkompagnere salmerne, men der bliver også mellemspil og præ- og postludium, hvor inspirationen fra folkemusik vil være hørbar.
-Vi håber at se rigtigt mange til denne stemningsfulde gudstjeneste. Både fra egen menighed, men også turister og sommerhusgæster fra området. Det er ikke muligt at parkere ved plantagen. Folk opfordres til at stille bilen ved Håsum Kirke og tage turen til fods. Vi sørger for skiltning, og hvis der er gangbesværede, tilbyder vi kørsel fra kirken til skoven og tilbage igen, siger Arne Hougesen, formand for menighedsrådet.
Gudstjenesten er om aftenen, og deltagere opfordres til at være på p-pladsen en halv time før start, hvorefter man i samlet flok vil gå ud til skoven. Efter gudstjenesten er menighedsrådet vært for gratis kaffe/te og kage.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android