Snup en dukkert ved de lokale Blå Flag

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.29 Juni 2021 - Kl.10:12

I Skive Kommune er dert muligt at bade ved blå flag.

Her ses Ålbæks Blå Flag.

Blandt de lokale lystbådehavne og strande, der har fået tildelt det Blå Flag i 2021 er Ålbæk Strand. Her kan du med fordel køle kroppen i vandet, hvis varmen for alvor slår til.
Blå Flag sæsonen slutter på strandene den 1. september og på havnene den 15. november. Blå Flag kampagnen arbejder for at beskytte og værne om hav- og kystmiljøet. Det sker ved at belønne strande og lystbådehavne, der gør en ekstra indsats for miljøet og for at højne stranden eller havnens standard. Desuden arbejder kampagnen for at oplyse om livet og miljøforhold langs kysten og i havet og dets betydning for mennesket. Friluftsrådet er ansvarlig for kampagnen i Danmark. 
Det Blå Flag kan tildeles til strande eller lystbådehavne, der opfylder en række kriterier. For at sikre at kvaliteten på Blå Flag strande og havne opretholdes, skal en strand eller havn godkendes hvert år. Det betyder, at en kommune eller havn årligt skal søge om Blå Flag. 
Du kan også tjekke badevandskvaliteten via Skive Kommunes hjemmeside. Her kan du se resultaterne af badevandsprøver fra de fire Blå Flag strande samt 12 andre strande i Skive Kommune. Skemaet bliver opdateret løbende i hele badevandssæsonen.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android