Spændende foredrag om natur i Vestsalling

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.1 Februar 2022 - Kl.9:32

To steder kan du opleve live stream foredraget lokalt.

Helhedsplanen forventes at være endeligt godkendt i maj 2021.

Landsbyklyngen Sydvest Salling starter igen med de streamede naturvidenskabelige foredrag sendt fra Aarhus Universitet, og det første af seks i foråret vises i Vejby Forsamlingshus den 8. februar. Her vil professor i økologi Jens-Christian Svenning, som er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen Center for Biodiversitetsdynamik i en verden under forandring. fortælle. I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer, der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og se eksempler fra Danmark. For hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?
Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger skal vi satse på? Jordens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet masseuddøen ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.
Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner? Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad er rewilding?
Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.
Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.
Udover Vejby kan du også lytte til foredraget i Lihme Forsamlinghus samme dato.