Spøttrup deltager i Herregårdenes Dag

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.2 Juli 2019 - Kl.8:54

Den 18. august åbner slotte og herregårde over hele landet for publikum. her kan alle interesserede komme til åbent hus og åbne haver og høre om de gamle huses spændende historie.

Spøttrup Borg deltager i Herregårdenes Dag.

Den 18. august åbner slotte og herregårde over hele landet for publikum. her kan alle interesserede komme til åbent hus og åbne haver og høre om de gamle huses spændende historie. Blandt deltagerne er Spøttrup Borg. I Danmark ligger over 700 herregårde spredt som et fintmasket net udover landskabet. Landskabet er et herregårdslandskab formet af og med godserne, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet. De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som de største arbejdspladser i landområderne. Men herregårdenes rolle og kulturarv er på mange måder glemt i dag. De fleste har nok set deres lokale slot eller herregård udefra, men kender ikke stedet, historien og betydningen, som godserne har haft gennem århundreder. Herregårdene udgør en vigtig del af vores fælles historie, som har været afgørende for både natur og kultur i ethvert lokalsamfund.
Målsætningen med Herregårdenes Dag er én dag om året at åbne herregårde og herregårdslandskaber over hele landet for et bredt publikum og dermed skabe en fornyet bevidsthed om herregårdenes glemte kulturarv.