Spøttrup Hytten i sikre hænder hos PC Maskiner

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.25 Juli 2017 - Kl.10:41

Ude på de lidt mindre landeveje, hvor bussens bagdel fylder hele vejen, og skiltene ikke vælter over hinanden, ligger PC Maskiner.

Smilet er fremme hos Preben Christensen, når han kravler ned fra førerhuset på en brugt snitte-maskine, der måske kan få en ny ejer. Efter et godt årti som selvstændig er han klar til at udvide med en ny produktionshal til Spøttrup Hytten. 

Her er et lille eventyr i gang for ejerne Preben Christensen, Camilla Petersen og prinsessen Nanna på fire år. 
Firmaet sælger landbrugs- og havemaskiner og står overfor en udvidelse med en produktionshal på 500 kvadratmeter og et 100 kvadratmeter stort lager. Til dels på grund af Spøttrup Hytten. Hytten til grise som først blev produceret på Preben Halds Maskinfabrik midt mellem Lihme og Ramsing i midten af 1980’erne.
Preben Christensen startede PC Maskiner i 2006 og købte for få år siden rettighederne til Spøttrup Hytten. Den nye produktionshal er decideret til produktionen af flere hytter, og til at frigøre plads til anden produktion. 

- Salget af produktionen kom i stand på den måde, at jeg tale med Preben om det i smedemesterforeningen. Ilse og jeg havde alderen til at skulle holde, så jeg foreslog, at han skulle købe vores firma, fortæller Preben Hald fra hans og hustruens sommerhus ved Hostrup Strand.
De hørte ikke mere til det i et stykke tid, men så ringede Camilla Petersen og hørte, om de stadig havde lyst til at sælge. Dog kun produktionen. 

Læs mere i avisen ...