Støtteforening ønsker en klatrevæg

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.20 Oktober 2020 - Kl.8:37

Der skal skabes flere muligheder for bevægelse for de lokale børn i Balling og omegn.

Her ses Pulsens motorikrum. Foto: Ohana Photo Studio, Balling.

Derfor har Støtteforeningen Pulsen ansøgt Nordea-fondens Her bor vi-puljen om penge til en klatrevæg. Væggen skal i givet fald opsættes i motorikområdet i Pulsen, for at bibeholde børnenes interesse for rummet og dermed deres lyst til at bevæge sig, så de kan fortsætte med at blomstre og udvikle sig. Fonden besvarer ansøgningen sidst i denne måned.
Fristen for at søge puljen udløb forleden, og i alt har fonden fået 529 ansøgninger fra 496 småbyer og mindre bysamfund. Mere end hver tredje af de 1300 mindre danske bysamfund på mellem 200 og 5.000 indbyggere har dermed lagt billet ind på den 60 millioner kroner store pulje for at sætte nye lokale fællesskaber i gang, og i Midtjylland har 92 byer søgt, og her er Balling en af dem.
Glyngøre, Roslev og Selde har også søgt lokalt.


- Vi kan med sikkerhed sige, at Covid-19-krisen ikke har forhindret de små bysamfund i at rykke sammen og udvikle nye fællesskaber. Antallet af ansøgninger overgår helt, hvad vi tidligere har set, og det er en tydelig indikator for, at der er mange, som brænder for og rent faktisk gør noget godt for deres område og dets fællesskab, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden, der støtter gode liv.
I Balling venter man spændt på svar fra fonden.
- Vi håber, at vi kan få støtte fra Her-bor-vi puljen, for vi vil gerne være med til at skabe flere muligheder for, at børnene i Balling og omegn kan bevæge sig på forskellig vis, og en klatrevæg er en oplagt mulighed, siger Louise Fisker fra Støtteforeningen Pulsen.