Stor hæder og fornem pris til N. C. Nielsen

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.20 Juni 2017 - Kl.11:00

Arbejdsgivernes Erhvervspris 2017 går til N. C. Nielsen A/S i Balling.

Per T Nielsen og hustru Rita Høegh tog imod Arbejdsgivernes Erhvervspris i lørdags. Den 70 år unge virksomhed har en årlig omsætning på omkring 650 millioner kroner og godt 225 medarbejdere.

Arbejdsgivernes Erhvervspris 2017 går til N. C. Nielsen A/S i Balling. Det blev annonceret lørdag, hvor prisen blev overrakt ved en festlighed i Odense i forbindelse med Arbejdsgivernes årlige landsgeneralforsamling.
Fra at være begyndt som en landsbysmedje for mere end 70 år siden er N.C. Nielsen A/S i dag landets største leverandør af gaffeltrucks, terminaltraktorer og specialmaskiner med en årlig omsætning på 650 millioner kroner og godt 225 medarbejdere. En position, der er opnået ved et konstant sats på høj kvalitet i både produkter og service.
N.C. Nielsen ejes og ledes i dag af stifterens to sønner, Poul B. Nielsen og Per T. Nielsen som henholdsvis administrerende direktør og teknisk direktør. Det var sidstnævnte, der på virksomhedens vegne modtog Arbejdsgivernes Erhvervspris. 
- Jeres far og virksomhedens grundlægger er i N. C. Nielsens profilbrochure citeret for følgende: Viljen til at ville, giver evnen til at kunne. Han kunne jo ikke have sagt det bedre, og der er vist ingen, der er i tvivl om, at det er lykkedes ganske godt for jer, understregede Fleming Frederiksen, formand for Arbejdsgiverne, da han overrakte blomster og diplom til Per T Nielsen, der var ledsaget af sin hustru Rita Høegh.
Foruden N.C. Nielsen A/S, med adresser i Balling og Karlslunde på Sjælland, omfatter koncernen Scantruck A/S, med afdelinger i Skive, Ringsted og Stockholm, samt selskabet AGV Scandinavia, der udvikler selvkørende trucks. Virksomhedens mange aktiviteter strækker sig langt ud over landets grænser med eksport til så fjerne markeder som Australien, New Zealand og Malaysia.