Store smil på Spøttrup Middelalderborg

Af Lasse J Lauritsen - Tirsdag d.27 September 2016 - Kl.11:01

Spøttrup Middelalderborg har haft en rigtig god sommer med en besøgsfremgang på lige over 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

Foto: DR - Optagelser til DR serien ”Brdr. Madsens Tidsrejse”.

Spøttrup Middelalderborg har haft en rigtig god sommer med en besøgsfremgang på lige over 20 procent i forhold til samme periode sidste år.
- Vi fik en fin start på sæsonen med besøg af brødrene Madsen, som havde taget et TV-hold med på Borgen, udtaler museumsinspektør Sam Wullum. Og fortsætter: - Vi hører tit børn sige, at det var her Madsen brødrene sov på Borgen, eller det var her at Anders faldt af hesten!
Ridder- og Jomfru Skolen i uge 28 har også været et hit med mange besøgende. Men det helt store ryk-ind kom til Bispens Marked, som i år var lagt sammen med EM i Ridderdyst. Markedet forløb over seks dage, hvor der var 23 riddere til hest, som dystede om at blive Europa Mester. Vinderen blev vores lokale ridder Ole Bach fra Viborg! Bispens Marked 2016 var med sine 800 aktører i dragter og næsten 13.000 gæster det hidtil største marked til dato.
I august var der igen et rigtig flot marked, der som noget nyt havde besøg af Cirkusfabrikken.
Året er ikke slut endnu, og der er stadigvæk aktivitet på Borgen. De næste arrangementer er efterårsferien med Halloween fredag aften, og så sluttes sæsonen af med det klassiske julemarked første søndag i advent.
- Men selvom Borgen efter julemarkedet går i vinterdvale indtil Påske, betyder det ikke, at der ikke foregår noget bag de tykke mure. Vi arbejder intenst med planlægningen af det helt store event i 2017 - nemlig VM i Middelalder Kampsport, som løber af stablen i Kristi Himmelfartsdagene sidst i maj og bagefter ser vi frem til det traditionsrige Bispens Marked, der som altid finder sted i uge 30, slutter Sam Wullum.