Stort veteranshow kommer til Spøttrup

Af Susie Bjerggaard Jensen - Tirsdag d.26 Januar 2016 - Kl.12:40

Omgivelserne ved Spøttrup Middelalderborg er smukke, og til sommer vil de også syde af engelsk stemning.

Omgivelserne ved borgen kommer til at summe af engelsk stemning.

Omgivelserne ved Spøttrup Middelalderborg er smukke, og til sommer vil de også syde af engelsk stemning. Det sker, når  ”Made In Great Britain - Classic Motor Show” gæster området med et stort motorshow i dagene fra den 19. august til den 21. august. Motortræffet er  for ejere af klassiske køretøjer produceret i Storbritannien, og det finder sted for anden gang nogensinde. 
Det er en drøm gennem mange år, som nu er gået i opfyldelse for Freddy Laursen. En mand med en kæmpe lidenskab for klassiske biler. Han har siden 1999 været redaktør for Vauxhall Bedford Klub Danmark, som hvert år arrangerer træf for ejere af disse stolte engelske mærker indenfor køretøjer. En klub, som hans forældre var med til at starte op. Begge forældre er stadig aktive i klubben, idet Lasse Nyström sidder som formand mens Lone Nyström sidder som bestyrelsesmedlem. Selv besidder Freddy Laursen jobbet som redaktør og webmaster. De tre entusiaster står også bag den lokale køregruppe Krumtapperne, hvor årets største begivenhed er Lundø Classic Motor Show, hvor der de seneste to år har deltaget mere end 800 køretøjer af forskellig herkomst. Det er derfor ikke uden erfaringer, at Freddy Laursen nu har startet sit eget træf op i samarbejde med kammeraten Ulrik Andresen.
- Jeg har siden 2002 gået med drømmen om at stable et sådan træf her på benene. Jeg savnede noget mere atmosfære ved de to etablerede træf, der i forvejen blev holdt rundt om i landet. Samtidig synes jeg, at der skal noget mere kultur med ind over et sådan arrangement. Det første træf vi fik stablet på benene, var i Virksund i 2014, hvor det lykkedes os at samle 140 kørertøjer fra fem forskellige nationer. I år har vi så valgt Spøttrup Middelalderborg, da rammerne der er helt fantastiske. Derudover vil vi selvfølgelig også gerne vise stedet frem, siger Freddy Laursen. 

Læs mere i avisen ...