Tag på opdagelse lokalt

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.14 Juli 2020 - Kl.8:44

Vestsallingstien har meget at byde på.

Stien kan let deles op i mindre etaper. Foto: www.ferievedlimfjorden.dk.

Vestsallingstien er en vandre-, cykel- og ridesti mellem Skive og Rødding med en længde på 25 kilometer, og i en sommer, hvor mange skal ud og være turist i eget land, kan det være oplagt også at kigge i egen ”baghave”. Nærområdet byder således ofte på oplevelser, som man ikke bruger i dagligdagen, og heller ikke selvom man bor midt i dem eller direkte op af. En af de muligheder, der er lokalt for sommeroplevelser, er Vestsallingstien, der har næsten samme forløb som Vestsallingbanen, der eksisterede i godt 41 år fra 1924 til 1966. Stien går gennem Lem cirka seks km fra Rødding og cirka 19 kilometer fra Skive, og den indbyder til en oplagt Tour de Vestsalling.
Når du bevæger dig ad stien, er der masser af muligheder for at overnatte eller gøre holdt og nyde en pause. Der findes både rastepladser og primitive overnatningspladser langs hele ruten. Der er iøvrigt tilladt at ride langs ruten fra Skive Golfklub til Borgen ved Rødding. Netop ved Rødding ligger rutens nok største seværdighed Spøttrup Borgmuseum. Spøttrup Borg kan spores helt tilbage til 1404, og her kan du tage på oplevelse med hele familien og komme tæt på middelalderen og borgens spændende historie.
Den egentlige sti starter ved Skive Golfklub og slutter ved Frilandsvej i Rødding. Stien ophører hvor den møder landsbyerne Balling, Ramsing og Lem. Her er dog opsat skilte, som viser hen til der hvor stien begynder igen på den anden side af de forskellige landsbyer.

Den gamle jernbane
Skive - Vestsalling Jernbane også kaldet Vestsallingbanen løb fra Skive Hovedbanegård til Spøttrup Station i Rødding og var klar til brug i december 1924. Banen var en af de sidste, der blev anlagt i Danmark, og nåede kun at fungere i godt 41 år, før den igen blev nedlagt. Der var ikke mindre end 17 stoppesteder på ruten, så det tog lang tid at køre den forholdsvis korte strækning. Fra banens start kørte der seks tog dagligt i hver retning - men dog kun fire om søndagen. Den 31. marts 1966 kørte det sidste tog på Vestsallingbanen, men stien kan tage dig med på en tur, som næsten genopliver ruten, som godtfolk den gang fragtede sig og bagage via mellem Skive og Vestsalling. Undervejs på turen ad den gamle jernbane passeres en række af områdets landsbyer, som hver især har deres historier og seværdigheder at byde på. Blandt andet er de tidligere stationsbygninger samt egnens kirker bestemt et besøg værd.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android