Vi ønsker at tage aktiv del i det lokale samfund

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.27 Oktober 2020 - Kl.8:05

Ole Ibsen A/S i Balling værner om lokalsamfundet

Jens Jepsen og Hans Ibsen ved kontoret i Balling.

Siden 1973 har virksomheden Ole Ibsen A/S eksisteret i Balling, og her bliver den liggende. Det lokale spiller nemlig en stor rolle for ejerne. 
- Vi ønsker at tage aktiv del i det lokale samfund, fordi et godt lokalområde også er med til at gøre os til en attraktiv arbejdsplads. Mange af vores ansatte bor i området, og det er vigtigt for os, at vi kan tiltrække den gode arbejdskraft, og at vi er en virksomhed, hvor lærlinge og andre unge har lyst til at søge hen. Vi støtter derfor med sponsorater inden for det lokale foreningsliv og forskellige sportsaktiviteter i Balling men også i Skive, siger Jens Jepsen, der er direktør hos Ole Ibsen A/S.
Han kom til i 2016, og udover ham ejer de to brødre Hans og Jens Ibsen virksomheden, der blev startet af deres far Ole Ibsen. De overtog via en glidende overgang, der startede i 2001, og i dag tæller virksomheden 50 ansatte.
- Det har altid været vigtigt for os at pleje det lokale og bevare det nære. Sådan var det også, da min far ejede virksomheden, og den ånd driver vi videre i dag, siger Hans Ibsen.
Lige nu er Ole Ibsen A/S da også ved at bygge ud på virksomhedens adresse på Nørregade 73 i Balling, hvor SIC Stenger & Ibsen Construction også hører til. En ny 1. sal skyder således op med nye kontorer og kantine.

Ordentlighed
Kunderne hos Ole Ibsen A/S tæller både private, erhverv og landbrug, og virksomheden tilbyder opførelse af såvel råhuse som nøglefærdige byggerier i totalentreprise. Siden købet af Oddense Tømrerfirma for 1,5 år siden har de ansatte talt både murer, kloakstøbere og tømrer.
- Vi har især en del opgaver i København og den nordlige del af Jylland, men hvis vi får en opgave i en anden del af landet, så tager vi den gerne. Vi har naturligvis også opgaver lokalt, og her har vi også mange private kunder, siger Jens Jepsen.
Fordi mange af disse private kunder netop er lokale, og fordi nogle af dem har været trofaste kunder i mange år, så er Ole Ibsen A/S mere fleksible over for disse kunder.
- Vi kan godt sige ja til små opgaver hos en privat kunde, men vi kører ikke helt til København for at lave et enkelt vindue: Der sender vi vores folk for at udføre større opgaver, siger Jens Jepsen.
Blandt opgaverne i København er for eksempel etagebyggeri og luksusboliger. Det er dog ikke nyt for Ole Ibsen A/S at være i København. Siden 2007 har virksomheden opbygget et godt ry i byggebranchen på Sjælland.
- Det er et puslespil. Vi har mange folk ude, og det kræver fokus her fra kontoret i Balling at få det hele til at gå op, siger Hans Ibsen.
Udover råhus-delen og fagligheden her, er der derfor også stor fokus på projektstyring og byggestyring - især hvis der er underleverandører involveret i et byggeri er opgave krævende.
- Vi vægter faglighed, kvalitet og ordentlighed. Vores ansatte har været med til at udforme vores værdiord, som er sund fornuft, ordentlighed, ligeværdig og glimt i øjet. Vi værner alle om at leve op til de ord, siger Jens Jepsen.

Rådgivning
Ole Ibsen A/S er i høj grad ofte en faglig sparringspartner på projekter. Et eksempel er inden for området med landbrug. Kravene til et dansk landbrug er ikke de samme i dag, som for år tilbage. Der er flere og andre krav, og for at kunne opfylde disse, skal landmanden til stadighed følge med udviklingen og forny både sig selv, sine ansattes viden og bygningsmassen. Når stalde til især svin og kvæg skal bygges, udvides, moderniseres eller renoveres, er Ole Ibsen A/S i Balling klar til at træde til.
Virksomheden ligger midt i landbrugsland i Salling, og den er således vokset op med landbruget omkring sig. Landbrugsbyggeri har derfor været en naturlig del af forretningen helt fra starten, og her finder landmanden en stor erfaring med de behov for faciliteter og indretning, som et moderne landbrugsbyggeri kræver.
- Der er mange ting, som et staldbyggeri i et moderne landbrug skal opfylde i dag. Der er krav til dyrevelfærden og miljøet, og samtidig skal et landbrug følge med udviklingen. Det gælder inden for landbrug ganske som i alle andre virksomheder, siger Hans Ibsen.
En vigtig opgave er derfor rådgivningen.
- Vi er i høj grad landmandens sparringspartner på en opgave. Ofte har landmanden selv en idé om, hvad han vil, og så er det vores opgave at bringe vores faglighed og erfaring i spil, så han får den bedste løsning - også prismæssigt, siger Hans Ibsen.