Team Sørensen skal til Nordisk Mesterskab

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.4 August 2015 - Kl.8:17

De har før vundet Nordisk Mesterskab i Sverige, og nu drager John og Anja Sørensen med ponyen Marster fra Håsum igen af sted for at gøre Danmark ære mellem Nordens bedste kuske.

Anja og John med Marster, som er en pony med en stor personlighed. Ugeavisens udsendte fik dog overtalt Marster til at rejse ørerne til ære for læserne.

Marster er en pony med egen holdning til tingene. Står han ikke på sin udkigspost i traileren, eller kører John Sørensen ikke efter ponyens smag, så lader den 17-årige vallak ejeren det vide ved at banke hovene ind i siderne på vognen. Og hvis Anja går ned på marken og henter kammeraten Basse før Marster, så tager det timer at lokke Marster med ind fra folden bagefter, fordi hun ikke tog Marster først.
Og selvom Marster med lethed kan færdes mellem flere hundrede mennesker i højt humør til Sunds-
øre Festival, hvor ponyen i år fragtede festivalgæster til pladsen, så vil ponyen pludselig fremad på en helt anden måde, når John spænder fjordhesten foran et stykke træ eller en vogn til brugskørsel. For der er ingen tvivl om, at Marster elsker sit arbejde som trækpony, men ivrigheden stiller også store krav til Johns evner, og det er præcis disse små marginaler, der kan afgøre om Team Sørensen - der består af Marster og John samt datteren Anja Sørensen - i denne måned kan vende hjem fra Sverige med titlen som Nordisk Mester i bagagen.
- Det hele skal spille sammen på dagen. Vi samarbejder med et levende dyr, der også har sin egen mening om tingene. Og det er de helt små detaljer, som afgør et Nordisk Mesterskab. Vi træner hele tiden med Marster. Alt vi gør med ham er træning. Når han fragter festivalgæster i Junget, så er det også træning for ham. En pony skal kunne fokusere, være rolig, afvente og må ikke reagere på alle mulige ting omkring sig til mesterskabet, for så går det galt, siger John Sørensen, der glæder sig til mesterskabet, som finder sted den 15. og 16. august i Karlstad i Sverige.

Læs mere i svisen ...