Thomas Thorning debuterer som filminstruktør

Af rj - Tirsdag d.11 Februar 2014 - Kl.11:29

I de sidste 1½ år har der for det meste stået FILM på Thomas’ daglige gøremål - og det med alle dets aspekter: idé, manuskript, locations, auditions, rollebesætning, optagelse, lyd og redigering. En idé, som han havde gået og arbejdet med i længere tid, skulle nu realiseres.Thomas Thorning fra Rødding, der til dagligt underviser på Skive Lærerseminarium, er manden bag en ny kortfilm om den udfordrende tid, hvor man hverken er barn eller voksen, men hvor frihedstrangen efter selv at bestemme over sit liv tager fart. Rammen er dels en familie med datteren Maja og hendes venner, og dels en musikfestival og dens fristelser - en festival som forældrene ikke synes Maja er gammel nok til at tage med på. Men da hun bliver tilbudt en fribillet, bliver fristelsen for stor for Maja, og det skal vise sig at der er flere fristelser til en festival. 
Mange af optagelserne er lavet på Skive festivalen, hvor man fik lov at bruge en af scenerne en formiddag til at lave dele af filmen.
Filmen er lavet af og med frivillige. Kun en enkelt person - faderskikkelsen - er professionel skuespiller og „købt“ til projektet, ellers spilles alle roller af frivillige med smag for filmens verden. Også på optage- og redigeringssiden er der tale om frivillige fra Twilight studie, der har lagt udstyr og ressourcer til. Den lokale rockgruppe Taxit står for musiken.

Filmen har været vist 2 gange i sidste uge i Cinemabiograferne i Skive, og i denne uge vises den i Bio Mors i Nykøbing fra mandag til onsdag, men mon ikke den dukker op igen, så mange flere - unge såvel som forældre - kan få lejlighed til at se lokale kræfter prøve sig af i filmens verden. Filmen er også et godt udgangspunkt for en sund diskussion for forældre og teenagere imellem, om begreber som frihed, ansvar og tillid.

Thomas Thorning fortæller om filmen og optagelserne på vores NetTV:
http://www.spottrup-ugeavis.dk/videoklip