Tre timers nattesøvn til egnens super-wrapper

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.14 Juli 2015 - Kl.8:04

æsonen for wrapballer er for alvor startet, og når der rundt om på markerne lokalt ligger store lysegrønne wrapballer stablet og klar, så stammer de for størstedelens vedkommende fra maskiner ejet af Tage Pedersen fra Tage´s Mark & Spul ved Jebjerg.

Ballen smides på maskinen.

Sæsonen for wrapballer er for alvor startet, og når der rundt om på markerne lokalt ligger store lysegrønne wrapballer stablet og klar, så stammer de for størstedelens vedkommende fra maskiner ejet af Tage Pedersen fra Tage´s Mark & Spul ved Jebjerg. Firmaet, der er et enkeltmandsfirma, står nemlig for at servicere en stor del af områdets lokale landmænd og hesteejere, og lige nu er der virkelig travlt.
- Jeg får nok tre timers søvn hver nat - og fire hvis jeg er heldig. Det er om at komme ud og wrappe, mens det ikke regner, for så er der høstet, og det kan være en udfordring i det danske ustadige sommervejr, siger Tage Pedersen, der har ejet firmaet siden 2008, men som forinden arbejdede 18 år, og de fire af disse som daglig leder, ved daværende Tøndering Maskinstation. Det er derfor en erfaren mand, der sidder bag rattet på traktoren, hvorfra maskinen, der wrapper plastik om ballerne også styres.
- Flere og flere hesteejere og rideskoler går over til wrap i stedet for hø, da det er blevet sværere at lave hø i Danmark de seneste år. Hø skal ligge og tørre ude i otte døgn, før du kan pakke det og køre det ind. I Danmark kan det være svært at få otte dage med tørvejr, og så rådner ballen og er spildt. Det sker ikke, hvis man wrapper græsset, og derfor skifter flere til denne form. Desuden er hestene vilde med wrap, og så støver det ikke, siger Tage Pedersen, der har en speciel wrapmaskine, der kan tage baller på op til en længde af 2 meter og 30 centimeter.