Udspil gør det lettere at låne til hus på landet

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.1 Juni 2021 - Kl.8:20

Landdistrikternes Fællesråd glæder over lånemuligheder.

Forleden offentliggjorde erhvervsminister Simon Kollerup (S) et nyt udspil, som skal gøre op med låneudfordringerne i landdistrikterne.  Konkret foreslår regeringen at der indføres en model med statsgaranti på realkreditbelåningen mellem 60 og 80 pct. af boligens værdi. Det betyder, at staten vil garantere den yderste fjerdedel af realkreditlånet i de dele af landet, hvor der er usikkerhed om ejendommens værdi. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
Udspillet får stor ros med på vejen af Landdistrikternes Fællesråds formand Steffen Damsgaard.
- Siden finanskrisen har der været udfordringer med boligfinansiering i landdistrikterne. Det har medført en negativ spiral med lange liggetider og få hushandler, fordi køberne ikke kan få finansiering. Det er en uholdbar situation, som bidrager yderligere til affolkning, centralisering og skævvridning af landet, siger han og fortsætter:
- Derfor glæder det mig, at regeringen har fremlagt en løsning på udfordringen. Det kræver politisk mod og vilje at vende udviklingen. Det vil jeg gerne kvittere for, siger han.
Steffen Damsgaard understreger at der er tale om et vidtrækkende og afgørende udspil, som uden tvivl vil styrke mulighederne for, at man kan bo og leve i hele landet. 
Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android