Ugens NetTV

Af rj - Tirsdag d.28 Januar 2014 - Kl.12:16

Denne uge har vi besøgt Peter Fogde Mikkelsen, der tiltrådte som ny leder af VSD ved skoleårets start. Han fortæller om sit arbejde, og fremtidvisionerne for skoler og dagtilbud under VSD. Desuden var vi til premiere på Gummi Tarzan,- opført af elever fra Lem for en proppet sal af tilskuere i Lem Kulturhus.
Leder af VSD, Peter Fogde Mikkelsen

Den øverste leder for Vestsalling Skole og Dagtilbud, i daglig tale VSD, Peter Fogde Mikkelsen, har nu ledet skolen siden 1. august, og er i godt gang med at lære det hele at kende i Balling, Rødding, Ramsing, Lihme og Lem. Han bor i Ryde, lidt uden for Vinderup og har 3 børn .Selv har han de seneste halve snes år undervist i efterskoleverdenen, men fra årets skolestart har Peter Fogde Mikkelsen bøjet arm med folkeskolen og dens krav til elever og lærere. Førhen havde han sin daglige gang på Rydhave Slots Efterskole, men jobbet på VSD har han arbejdet hen i mod i de senere år, hvor han har taget en kandidatgrad i pædagogisk sociologi med valgfag i blandt andet offentlig organisation og ledelse. I det daglige fungerer han som bindeled og øverste instans for 9 underliggende skole- og dagtilbud, hvilket ifølge ham giver fordelene fra både på stordrifts- og smådriftssiden. Det er mere økonomisk at købe ind til stordrift, mens man med små enheder stadig har den nærhed og fællesskabsfølelse mellem elever, lærere og forældre som han ser som afdelingernes store force.

Du kan se interviewet med Peter Fogde Mikkelsen på vores hjemmeside: http://www.spottrup-ugeavis.dk/videoklip

GummiTarzan opføres af elever fra LemForfatteren Ole Lund Kirkegaard har lagt pen til mange en god børnefortælling, men den mest kendte er vel nok historien om Gummi Tarzan. Den historie havde elever på Lem Skole sat sig for at opføre som teater for alle i byen. Og store som små, unge som ældre var mødt frem for at se resultatet af anstrengelserne. Men først lidt om selve historien:
Gummi Tarzan hedder rigtigt Ivan Olsen. Ivan klarer sig ikke så godt i skolen. Han er lille, han er en drømmer, en enspænder og derfor et let offer for drillerier Han er en splejs, der får buksevand i skolen, og læreren skælder ham ud, fordi han ikke kan læse.Derhjemme får han ballade, fordi han kommer hjem med våde bukser - og hans far kalder ham Gummi Tarzan, fordi han synes at det er vattet, at Ivan ikke er stærk nok til at forsvare sig mod de store drenge.  Et helt tilfældigt møde med en vaskeægte heks vender for en enkelt dag op og ned på alting for Ivan Olsen.Historien er en klassiker, fordi alle - drenge som piger, børn som voksne - kan genkende følelsen af at have været ‘den lille’ eller ‘den svage’ på et tidspunkt. Og drømmen om at kunne give igen, lever stadig uanset alder. Et kæmpearbejde, der fortjent blev afsluttet med taktfaste klapsalver til de optrædende børn.

Du kan se klip fra opførelsen af Gummi Tarzan på vores hjemmeside: http://www.spottrup-ugeavis.dk/videoklip