(U)hyggelig halloween på Spøttrup Borg

Af Jan Sand - Tirsdag d.25 Oktober 2016 - Kl.11:25

Mørket sænkede sig langsomt over bispens gamle borg, der i flere århundreder stolt har tronet og voget Sallings marker og vænger.

En ridder med røde øjne bevogtede porten. Foto: Jan Sand.

Mørket sænkede sig langsomt over bispens gamle borg, der i flere århundreder stolt har tronet og voget Sallings marker og vænger. Aldrig har nogen kunnet indtage den smukke gamle og bundsolide borg med de tykke mure og to voldgrave, omkranset af en ni meter høj vold. Men på denne mørkeaften forleden, hvor avisen besøgte borgen, var intet som det plejer. Der lød støn, klagen, hulken og slæbende fodtrin overalt på borgen, men hvor lydende kom fra vidste ingen. I vagtstuen over den mægtige port lød der barnegråd, og en lille ulykkelig pige græd sine tåre med højtlydt klagen. 
Spøttrup Borg holdt også i år deres sjove og også lidt uhyggelige halloweenaften, hvor borgen er mørklagt og på denne aften beboet af genfærd, zombier, vampyrer og andre væsener fra den mørke side. De blev alle spillet af rollespilsforeningen i Rødding. 
Dybt nede under borgens mure i den mørke kælder var der anderledes hyggeligt. Cafe Borgen, som drives af elever på Bustrup Hovedgaard, serverede heksesnot, dragespyt og andre lækkerier i form af kage, saftevand og kaffe, og det var lækkert.
Rundt om i de høje sale lød der forskrækkede hvin fra de mange lommelygtebevæbnede børn og deres forældre eller bedsteforældre. Mange fik en forskrækkelse,  når de så et genfærd, eller en anden af de mange væsener, der denne aften aften gjorde borgen særdeles livlig. 
En populær aften, med rigtig mange besøgende