Unge iværksættere starter firma i Rødding

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.5 Maj 2015 - Kl.11:33

Nu får Rødding en helt ny produktionsvirksomhed. Den hedder Multisolar ApS og ligger på Nymøllevej 39, og ejerne er de 23-årige Mikkel Kjær, Rødding, og John Madsen, Kærgårdsholm.

John Madsen og Mikkel Kjær starter Multisolar i Rødding. Imellem dem ses det smarte vandingsanlæg, der drives af solceller og sikrer græssende dyr vand døgnet rundt.

Nu får Rødding en helt ny produktionsvirksomhed. Den hedder Multisolar ApS og ligger på Nymøllevej 39, og ejerne er de 23-årige Mikkel Kjær, Rødding, og John Madsen, Kærgårdsholm. Multisolar skal producere og sælge solcelledrevne vandingsanlæg til især græssende kvæg men på sigt også heste, geder, får og frilandsgrise. Anlægget er helt nyt på markedet, og udover Danmark vil de to ejere også sælge det i resten af Europa. Og starten er gået godt. Multisolar Aps overtog produktionen om mandagen, og allerede torsdag i sidste uge var der solgt 13 anlæg til kvægproducenter i Jylland.
- Vi tror på dette produkt, og derfor har vi taget dette spring. Vi vil også gerne vise andre, at man kan, når man vil, og at man af og til skal turde gøre noget, siger Mikkel Kjær, der selv stoppede midtvejs i sin handelsskoleuddannelse, da han var godt og grundig skoletræt på det tidspunkt. Siden blev han elektriker, og de seneste 2,5 år har han arbejdet inden for landbrugssektoren. John Madsen færdiggjorde sin HHX, og han er lige nu i lære som murer. Her er han færdigudlært i marts næste år. Umiddelbart ligger det derfor ikke i kortene, at de to skal til at sælge vandingsanlæg til kvægproducenter, men da det er Mikkel Kjær, der har idéudviklet anlægget hos sin tidligere arbejdsgiver, falder det alligevel naturligt, når de nu begge har chancen, at gribe den.
- Vi svinger godt sammen. Vi har kendt hinanden siden folkeskoletiden og længe drømt om at starte egen virksomhed. En nytårsaften kom vi til at snakke om at starte noget sammen, så i første omgang startede vi K&M Boligudlejning, hvor igennem vi købte bygninger her på Nymøllevej i Rødding, siger John Madsen.

Læs hele artiklen i avisen ...