Unge savner deres lokale klub

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.16 Februar 2021 - Kl.10:59

Ansatte fra Ramsing Ungdomsklub har besøgt flere af medlemmerne

I 2021 håber klubben igen at komme til Baboon City. Her er et foto fra turen i 2019.

 

Forleden fik flere lokale børn i Vestsalling et opløftende besøg - på coronasikker vis. Leder af Ramsing Ungdomsklub Lene Farley og ansat i klubben Mads Carstensen startede nemlig klubbens bil og tog en køretur rundt i området med slikposer og sodavand til de unge, som normalt kommer i klubben tirsdage og torsdage i Ramsing. Det var en succes, og gensynsglæden var stor, fortæller Lene Farley.

- Vi slog op på Facebook og Snapchat, at vi var på vej, og flere unge dukkede op for at hilse og få slik og sodavand ved bilen. Vi startede ved Balling Skole, Så kørte vi til Rødding Skole, og så til Lem Skole. Flere steder på vejen lagde vi turen forbi der, hvor vi ved de unge bor. De blev virkelig glade, siger Lene Farley til Spøttrup Ugeavis.

Alle de unge fortalte, at de savner klubben, som normalt spiller en stor rolle i deres sociale liv.

- Hele sidste år var et anderledes år, fordi coronareglerne lukkede vores klub det meste af året. Klubben er et vigtigt mødested for de unge - et frirum, hvor de i trygge rammer kan møde nogle på deres egen alder, siger Lene Farley.

Hun glæder sig derfor også til, at klubben igen må slå dørene op.

 

Klar til at åbne

Ramsing Ungdomsklub er med sine 132 unge fra store dele af Salling og endda enkelte fra Skive oplandets største ungdomsklub i antal. De unge er i alderen 5. klasse til 18 år, men i Ramsing kommer der ikke mange efter 8. klasse. Det betyder, at de yngre har et trygt sted at ses og hænge ud, deltage i aktiviteter og få venner og god voksenkontakt. På de enkelte klubaftener - når der ikke er corona - dukker der ofte over 100 unge op.

- Det er dejligt, at vi er lykkes med at skabe et sted, hvor de unge har lyst til at komme, siger Lene Farley.

Hun fortæller at så snart coronareglerne giver lov, er klubben klar til at åbne.

- Vi overvejer at tage en køretur rundt til de unge igen i vinterferien eller senere. Man kan følge med på ungdomsklubbens sociale medier, hvor vi slår op, hvor vi kommer, siger Lene Farley.

Hun opfordrer samtidig unge til at gå ind på klubbens Facebook og se de flotte eksempler på konfirmationsborde, som klubbens kreative ansatte Julle står bag. Desuden håber klubben, at det i år lykkes at komme til Baboon City i Herning en tur. Dette gør de unge og klubbens ansatte normalt hvert år, men sidste år satte corona en stopper for muligheden.

- Vi har slået turen op på vores side, og vi håber og forventer at kunne tage afsted den 24. april, siger Lene Farley.

 

30 år i Ramsing

I år står Ramsing Ungdomsklub i øvrigt over for en mærkedag. I november fylder klubben nemlig 30 år, og det forventer man også at fejre. Måske i september eller oktober. Klubben hed oprindelig Klub 91, så skiftede den navn til Klubben På Toppen, inden den kom til at hedde det, som den hedder nu. Og Lene Farley kan sagtens ridse hele historien op. Den nuværende leder var nemlig en af de unge, der for 30 år siden, var med til at starte den lokale ungdomsklub i byen.

- Det er utroligt, at der er gået 30 år - og jeg er her endnu, siger hun og griner, før hun tilføjer:

- Vi glæder os meget til at fejre jubilæet med de unge, og planen er et åbent hus.

Hvis du gerne vil være sammen med de andre unge i Ramsing-klubben, så er nye velkommen. Du kan bare kontakte Ramsing Ungdomsklub eller møde op en tirsdag eller torsdag aften, når klubben igen må tage imod.