Vaccinationscentrene er i fuld gang

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.12 Januar 2021 - Kl.7:46

Region Midtjyllands syv vaccinationscentre i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro er i fuld gang med at vaccinere borgerne.

Alle borgere får løbende et tilbud om en vaccine. Foto: Rune Borre Jensen, Region Midtjylland.

Først blev beboere på plejehjem vaccineret og herefter kom turen til sårbare, visiterede borgere samt frontpersonale.
For at kunne blive vaccineret som en af de første i regionens vaccinationscentre skal man være visiteret til det af sin læge eller kommune. Det er Sundhedsstyrelsen der fastlægger kriterierne for, hvem kommunerne og lægerne skal visitere og prioritere først. I første omgang drejer det sig om sårbare og ældre borgere, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb. Det kan for eksempel være ældre borgere, der nok klarer sig i eget hjem, men er afhængige af hjælp til personlig pleje og det praktiske. Det kan også være borgere med tilstande eller sygdomme som betyder, at de er særligt udsatte for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19.  
Borgere, der er visiteret til vaccination, modtager invitation til vaccination i e-boks eller via papirbrev, hvis man er undtaget fra Digital Post. Invitationen indeholder information om, hvordan man booker tid til vaccination. Der SKAL bookes tid på forhånd.
Borgere, der ikke modtager invitation til vaccination i denne omgang, får tilbud om vaccination senere. Tidspunktet afhænger af, hvor mange vacciner Danmark modtager og hvornår.