Vellykket udflugt til Nationalpark Thy

Af Thomas Rosenkrands - Tirsdag d.14 August 2018 - Kl.9:01

Torsdag den 9. august gennemførte Spøttrup Lokalhistoriske Forening en udflugt til Nationalpark Thy.

Ved stranden nær Lyngby, hvor landevejen engang gik, var en sti blokeret af en meget høj skrænt ned på stranden, der for nogle år siden under en storm åd sig 15 meter ind i klitterne. Her ses de fleste i selskabet. 

Torsdag den 9. august gennemførte Spøttrup Lokalhistoriske Forening en udflugt til Nationalpark Thy. 

Arrangørerne fortæller til Spøttrup Ugeavis: 
- Der var et halvt hundrede personer med på Spøttrup Lokalhistoriske Forenings udflugt til Nationalpark Thy, hvor én af rundviserne, Bente Astrup, viste rundet på bedste vis. Hun er for øvrigt født i Sønder Lem og har tidligere boet i Otting.
- Turen gik først forbi Faddersbøl Mølle og gården Egebaksande, der var en stor proprietærgård, der opstod, da Sjørring Sø i sin tid blev udtørret. Nu ligger den stort set i ruiner. Derefter blev der gjort holdt ved Thorup kirkeruin, og i Thagaards Plantage vistes et 200 år gammelt birketræ, som det eneste træ, der har overlevet et meget tidligt tilplantningsforsøg af de nøgne, forblæste klitter i begyndelsen af 1800-tallet. 
- Eftermiddagskaffen blev indtaget dels i frokosthuset og dels i solskinnet udenfor ved stranden i Nørre Vorupør.
Der blev også gjort holdt på Stenbjerg Landingsplads og ved stranden nær Lyngby. Til sidst blev Lodbjerg kirke og fyr beset fra bussen ledsaget af fyldige forklaringer.
Turens sidste attraktion var aftensmaden på Humlum kro. Alle var bagefter enige om, at det havde været en god og udbytterig sommerdag.