Vellykket udflugt til Viborgegnen

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.10 August 2021 - Kl.9:54

Forleden var 45 personer i dejligt vejr med på Spøttrup Lokalhistoriske Forenings udflugt til Viborg og Viborgegnen.


Kristian Buhl Thomsen fortæller fra brønden på Sct. Mogens Gade om den store brand i Viborg i 1726 og om flere huse, der i gaden havde overlevet branden for snart 300 år siden!

På turen til Viborg fortalte Ib Svenningsen om meget af det, deltagerne så på vejen til Mønsted Kro, hvor middagen blev indtaget. Ruten var lagt om ad flere seværdige ting og steder.
Om eftermiddagen stødte byarkivar Kristian Buhl Thomsen i Skive til selskabet. Han viste meget dygtigt og professionelt rundt i Viborg, hvor han selv er vokset op og har meget stor viden om. Selskabet hørte med udgangspunkt om Ny Torv, Gammel Torv og Sct. Mogens Gade om den store brand i Viborg i 1726. Ruten gik også forbi en del pompøse og prominente bygninger i forskellige stilarter. Byturen i Viborg sluttede i Domkirken, hvor Kristian Buhl Thomsen fortalte om det, der er værd at lægge mærke til.
Hjemturen gik forbi Hald Hovedgård, Niels Bugges Kro og Dollerup Bakker til Hald Sø, hvor der blev drukket eftermiddagskaffe. Efter den kørtes forbi Daugbjerg Dås og over Kongenshus Hede hjem. Arrangørerne melder om en dag, der kun hørtes lovord om.

 

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android