Verdensmester fra Japan gæstede Oddense

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.19 Juni 2018 - Kl.8:25

I sidste uge var det muligt at opleve verdens bedste trædrejer arbejde foran en i Oddense, og den mulighed greb mange.

Den japanske trædrejer Takehito Nakajima, der anses for en af verdens bedste trædrejere, var i fuld gang torsdag.

I sidste uge var det muligt at opleve verdens bedste trædrejer arbejde foran en i Oddense, og den mulighed greb mange. Det var den japanske trædrejer Takehito Nakajima, der anses for en af verdens bedste trædrejere, og som i sit hjemland er blevet tildelt den ærefulde japanske kunsthåndværkerpris. Folk så til fra sidelinjen - måske man kunne lure mesteren lidt fif af? Hurtigt gik det ved drejeværktøjet, og det var tydeligt, at japaneren havde en enorm erfaring i arbejdet. Resultatet af hans kreative udfoldelser vakte stor begejstring efterfølgende.
Årsagen til besøget var det  Internationale Træsymposium på Træmuseet i Oddense.
I år blev der igen formet smukke skulpturer i træ i ugens løb, og de vil fremover pynte rundt om i Oddense. Temaet var den nordiske mytologi med især fokus på Odin. Oddense har nemlig sit ophav fra navnet Odin, så det var et velvalgt emne, som kunstnerne da også med stor ildhu kastede sig over.
I år deltog der skulptører fra Schweiz, Korea, Bulgarien, Rusland, Litauen, Polen og Danmark, og mange kiggede forbi i løbet af ugen for at se kunstnerne arbejde med de rå egetræskævler på pladsen ved museet.