Vi lever af gode relationer

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.17 Marts 2020 - Kl.10:58

Sparekassen Balling dyrker nærheden, det lokale og de gode relationer.

Kurt Nielsen glæder sig over, at sparekassen er blandt landets mest solide pengeinstitutter.

 

Siden 1914 har kunder kunnet besøge deres bankfolk i den lokale Sparekassen Balling, og det personlige møde spiller også i nutiden en væsentlig rolle i pengeinstituttet med afdelinger i Balling, Holstebro og Skive. Det forklarer direktør Kurt Nielsen med henvisning til, at det for sparekassen er afgørende at pleje den lokale forankring - også i forhold til den enkelte kunde.
- Ingen kan spå om, hvordan det ser ud om 10 eller 15 år, men for os er det vigtigt at bevare den lokale filialer i de enkelte byer, siger han til Spøttrup Ugeavis.
Tendensen i branchen generelt er, at antallet af filialer reduceres, fordi mange af opgaverne kan klares via mail, telefon eller webmøder. Hos Sparekassen Balling værner man dog om det personlige møde, der dog på det seneste midlertidig er blevet udfordret af den smitsomme Corona-virus.
- Det personlige møde går aldrig af mode, når der skal træffes store beslutninger. Hvis du skal købe bil, hus eller have rådgivning om din pension, så er det en tryghed at sidde ansigt til ansigt med rådgiveren, siger Kurt Nielsen.
Udover trygheden øger de lokale filialer også synligheden for sparekassen, og så skaber det en synergieffekt mellem sparekasse og lokalsamfund, som er vigtig og givende for begge parter.
- Vi lever af gode relationer. Generelt set har pengeinstitutter de samme varer på hylderne. Succesen skal derfor skabes ud fra nogle andre parametre - for os er det service, tilgængelighed og handlekraft. Som et mindre lokalforankret pengeinstitut kan kunden komme ind her i Søndergade i Balling for eksempel, møde kendte ansigter og opleve, at den enkelte ansatte også kan handle, når det er nødvendigt. Vi har en styrke i vores størrelse, fordi vi let kan sætte ting i gang og træffe beslutninger, siger Kurt Nielsen.
 
Aktiv medspiller
Sparekassen Balling er et sundt pengeinstitut. Det kan man læse på tallene i de seneste årsregnskaber med flotte overskud og set i forhold til, hvordan sparekassen klarer sig, når det handler om de skrappe kapitalkrav, som branchen mødes med i dag.
- Her ligger vi blandt de 5 til 10 mest solide pengeinstitutter i Danmark, siger Kurt Nielsen.
Den gode udvikling skyldes også de trofaste kunder. Nogle har været med i flere generationer siden sparekassens start i 1914, og mange, der fraflytter fra Balling, vælger at beholde den lokale sparekasse trods flytningen.
Til gengæld giver sparekassen også en masse retur til kunderne, borgerne og lokalsamfundet generelt. Sparekassen er en aktiv medspiller, lige fra mindre sponsorater af annoncer i avisen, til større sponsorater. Det sidste gælder eksempelvis ved Pulsen i Balling, hvor Sparekassen Balling sponsorerede hele 7,5 millioner kroner til byggeriet.
- Vi bruger mange penge og energi på at bakke op om lokale initiativer. Samtidig bor vores medarbejdere lokalt og er involveret mange steder lokalt. Du kan derfor sagtens møde din bankmand i den lokale brugs i Balling, når du handler, eller som bruger af den lokale sportshal. Alt sammen bidrager det til den gode og trygge relation, som vi gerne vil bevare og udbygge, siger Kurt Nielsen.