Vil du gerne begraves i en bøgeskov?

Af Helle Lenschow - Mandag d.4 Maj 2020 - Kl.7:29

Houstrup Hovedgaard har ansøgt Skive Kommune om lov til at anlægge en skovbegravelsesplads.

Hostrup Hovedgaard har ansøgt Skive Kommune om lov til at anlægge en skovbegravelsesplads. Foto: Danske Herregårde.

Kunne du tænke dig at hvile i din sidste evighed mellem smukke træer i en skov ved Houstrup Hovedgård, så kan det meget vel realiseres. En ansøgning om lov til at anlægge en skovbegravelsesplads ved hovedgården har netop været på sin vej gennem det politiske system i Skive Kommune, og nu har byrådet sagt ja til idéen.
Hostrup Hovedgaard har ansøgt om tilladelse til etablering af en skovbegravelsesplads på et afgrænset skovareal beliggende Hostrupvej 41. Der er tale om en urnebegravelsesplads. 
Ansøgerne forklarer i ansøgningen, at området er en skov og et område, som mange borgere har tilknytning til, og som ofte besøges af mange lokale.
Studier viser, at cirka 15 procent af befolkningen overvejer alternativer til kirkegården, og der er intet, der tyder på, at denne udvikling ikke fortsætter. Skoven er et oplagt valg for disse mennesker, og er samtidig for alle, uanset trosretning, da jorden ikke er indviet, mener ansøgerne. En skovbegravelsesplads vurderes at bidrage positivt til områdets biologiske værdier, og vil være et aktiv for borgerne. Det er en ny måde at bruge skoven på, og baseret på omtalen af landets første skovbegravelsesplads i privatejet skov, i Horsens Kommune, er det meget værdsat af befolkningen. 

Læs resten af artiklen i Spøttrup Ugeavis uge 19

 

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android