Lokal virksomhed har næsten 100 år på bagen

Af Af Marlene Trolddal Festesen - Tirsdag d.30 April 2019 - Kl.8:36

Salling Auto i Balling har mange år på bagen

Og om få år kan virksomheden fejrer 100 år. Få ved dog, at firmaet tog sin start som et cykelværksted. 37 år efter den første bil fik patent, startede der nemlig et cykelværksted op i Balling. Dette var i 1923. Få år senere begyndte virksomheden at reparere biler, og kort efter kom den første Ford A på gaden. Dengang var firmaet ejet af Anders Pedersen. Senere gennemgik virksomheden et generationsskift til Anders Pedersens svigersøn William Nielsen.
Stille og roligt voksede firmaet fra det lille cykelværksted til Salling Auto, som det hedder i dag, næsten 100 år senere. Firmaet er i mellemtiden blevet en del af kæden AutoMester. Det har dvirksomheden været i de sidste 30 år. Derudover har firmaet også skiftet adresse i mellemtiden, og fået sig en ekstra adresse.  Mekanikerne fra Salling Auto har nu to værksteder i henholdtsvis Balling og Roslev. Firmaet reparere nu heller ikke kun biler længere, men har også salg af biler. Dette kom der for alvor gang i sidste år, da Nicholaj Glud Primdahl, som er medejer, kom til, fortæller den andne ejer Anders Bøge.
Værkstedet arbejder i dag med skader, som primært laves i Balling, og både personbiler og varevogne laves her.

Generationsskifte
Salling Auto er i gang med et generationsskifte. Skiftet sker fra nuværende ejer Anders Bøge til Nicholaj Glud Primdahl. Generationsskiftet sker løbende, og der er endnu ikke sat en bestemt dato eller plan for generationsskiftet. Nicholaj Glud Primdahl er tidligere lærling hos Salling Auto.
I øjeblikket har firmaet otte ansatte, hvor i blandt der også er lærlinge. Salling Auto går op i at have lærlinge for at støtte op om de nye mekanikere, som kommer til fra skolerne.