Lokal zoneterapeut har 25 års jubilæum

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.30 April 2019 - Kl.8:34

I denne måned kunne Aase Kolding fra Balling fejrer jubilæum.

Aase Kolding har nu været uddannet zoneterapeut i 25 år.

Gennem 25 år har Aase Kolding fra Balling Zoneterapi hjulpet mennesker til større velvære med sine behandlinger. I april fejrede hun således, at det er 25 år siden, at hun blev uddannet.
Zoneterapien har en lang historie. I 1913 begyndte en amerikansk læge ved navn William Fitzgerald at fokusere sin forskning på det, som vi i dag kender som zoneterapi, men behandlingsformens rødder stammer helt tilbage fra det gamle Kina.
I 1973 kom den første uddannede zoneterapeut til Danmark, fra Tyskland, hvor hun var blevet uddannet. Siden da er behandlingsformen vokset stødt herhjemme, og mange vælger denne form frem for anden fysisk behandling da det generelt er mere behageligt for mange at modtage den skånsomme behandling via kroppens zoner og lette tryk og berøringer. Dog er behandlingsformen endnu ikke anerkendt af lægerne, og man kan derfor ikke få tilskud til behandlingsformen endnu. Det sidste håber Aase Kolding ændres med tiden.
I Balling ligger Balling Zoneterapi, som er ejet af Aase Kolding, som den 10. april fejrede 25-års jubilæum for det år, hun blev uddannet. Hun har derfor haft et langt liv med zoneterapien som sin følgesvend.
- Det har givet mit liv mening. Det er nok det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv, siger Aase Kolding om valget om at uddanne sig inden for området.
I zoneterapi arbejder man med punkter under fødderne, som man masserer og trykker, og i visse tilfælde bruger man også øreakupunktur til, for eksempel at lindre smerte.

Tager tid
- Zoneterapi er ikke en mirakelkur, og det tager tid. Det er ikke det, jeg gør, der hjælper, men kroppen selv, der får et blidt skub i retning mod egen helbredelse, siger Aase Kolding om metoden.
Når en zoneterapeut trykker på bestemte punkter under fødderne, får det kroppen til at sætte kredsløbet i gang omkring det skadede område, og derved tilføjes der ilt til området og ubalancer heler indefra. Man skal dog helst komme lige så snart, ubalancen er sket og ikke vente flere måneder eller år, fordi så går det en del hurtigere at helbrede ubalancen.
Aase er født og opvokset i Nordsalling, men hun har sin klinik i Hemmet i Balling.
- Jeg er rigtigt glad for området, og oplever også at lokalområdet støtter op om min klinik, siger Aase Kolding.